Διαρροή στους σωλήνες του σπιτιού σας ; Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Οι διαρροές νερού αποτελούν σημαντική αιτία ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού καθώς όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε τοίχους, δάπεδα, σωλήνες και άλλους χώρους του σπιτιού, αλλά η απώλεια νερού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερβολικούς λογαριασμούς νερού. Οι διαρροές αυτές μπορεί μερικές φορές να κοστίζουν εκατοντάδες επιπλέον ευρώ, εάν το πρόβλημα δεν εντοπιστεί και επιδιορθωθεί από επαγγελματία υδραυλικό το συντομότερο δυνατό.

Μερικές φορές μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι έχετε ενεργή διαρροή νερού. Ορισμένες διαρροές μπορεί να κρύβονται μέσα σε συσκευές, τουαλέτες, τοίχους και κλιματιστικά. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει πρόβλημα μέχρι να παρατηρήσετε ότι ο λογαριασμός του νερού αυξήθηκε ξαφνικά για κάποιο λόγο. Άλλωστε , στο 10% των νοικοκυριών περνούν σχεδόν απαρατήρητες και τους κοστίζουν περίπου 90 λίτρα νερού κάθε μέρα.

Άλλες φορές, μια διαρροή νερού είναι καθαρά ορατή και αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη. Ένας νεροχύτης στάζει ή μπορεί να σχηματίζεται μια λακκούβα κάτω από μια συσκευή σε καθημερινή βάση. Είτε ακούτε αχνούς ήχους που στάζουν στο μπάνιο είτε βλέπετε ορατή διαρροή νερού κάπου αλλού στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συνήθη σημεία από τα οποία συνήθως προέρχονται αυτές οι κοινές διαρροές.

Παρακάτω θα βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε προκειμένου να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως σε περίπτωση που η κατοικία σας έχει κάποιο ανάλογο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα :

5 κοινές αιτίες διαρροής νερού στο σπίτι

1.ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Μία τουαλέτα που έχει διαρροή μπορεί να μη σάς φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον λογαριασμό του νερού, εάν δεν επισκευαστεί έγκαιρα. Μια διαρροή τουαλέτας μπορεί να προκληθεί από ελαττωματικά παξιμάδια, μπουλόνια ή ροδέλες, που συγκρατούν τη λεκάνη στον σωλήνα. Σε άλλη περίπτωση, εάν η τουαλέτα έχει διαρροή κάτω από τη βάση της, το στεγανοποιητικό που συγκρατεί την τουαλέτα στο πάτωμα έχει πιθανότατα διαβρωθεί.

2. ΒΡΥΣΗ

Μια βρύση σε νεροχύτη, μπανιέρα ή ντους μπορεί να παρουσιάσει διαρροή από το ακροφύσιο ή στη βάση του εξαρτήματος. Μια βρύση με διαρροή μπορεί να κοστίσει στο μέσο νοικοκυριό 100 λίτρα χαμένου νερού το χρόνο. Το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από κατεστραμμένο φυσίγγιο ή φθαρμένα στεγανοποιητικά . Πιο σοβαρές ζημιές θα μπορούσαν να συμβούν μέσα στους σωλήνες πίσω από τοίχους με πλακάκια. Εάν τα πλακάκια σας αρχίζουν να σηκώνονται, η διαρροή είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από τον τοίχο.

3. ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Τα ψυγεία και τα πλυντήρια πιάτων είναι συχνά η βασική αιτία για οικιακές διαρροές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το ψυγείο σας διαθέτει αυτόματο διανομέα νερού ή μηχανή παρασκευής πάγου.

Εάν παρατηρείτε μια λακκούβα κάθε μέρα δίπλα στο ψυγείο σας, ο πλαστικός σωλήνας που συνδέει την παγομηχανή με το φίλτρο νερού μπορεί να είναι η αιτία διαρροής. Αντιστοίχως, ένα πλυντήριο πιάτων μπορεί να παρουσιάσει διαρροές στις γραμμές τροφοδοσίας του.

4. ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ

Ένας παραδοσιακός θερμοσίφωνας μπορεί να διαρκέσει από 8-12 χρόνια πριν διαβρωθεί το εσωτερικό του και αρχίσουν οι διαρροές. Ένας θερμοσίφωνας χωρίς δεξαμενή είναι συχνά καλός για έως και 20 χρόνια, αλλά μπορεί επίσης να διαβρωθεί και πρέπει να αντικατασταθεί με την πάροδο του χρόνου. Όταν ένας θερμοσίφωνας πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, θα αρχίσει να σκουριάζει και να παρουσιάζει σημάδια διάβρωσης. Το μεγάλο πρόβλημα με έναν θερμοσίφωνα με διαρροή είναι ότι δεν ξέρετε αν θα εμφανίσει αργή διαρροή καθώς φθείρεται ή αν θα σκάσει ξαφνικά, γεμίζοντας με νερό όλο το μπάνιο.

Είναι καλύτερο να γνωρίζετε τι τύπο θερμοσίφωνα έχετε και την ακριβή ηλικία του, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε καλύτερα το προσδόκιμο ζωής του. Ένας θερμοσίφωνας παρουσιάζει διαρροές λόγω της παλαιότητας του και θα πρέπει να συντηρείται τακτικά από τον υδραυλικό σας για να καθυστερήσει η ανάγκη για αντικατάσταση δεξαμενής. Μια ρωγμή μπορεί επίσης να είναι η αιτία μιας λακκούβας ή διαρροής

5. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

Το πλυντήριο ρούχων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή χρήσης νερού στο σπίτι σας, που συναγωνίζεται μόνο το μπάνιο. Όταν υπάρχει διαρροή από ένα πλυντήριο ρούχων, η κατάσταση που προκύπτει μπορεί να γίνει εξαιρετικά ακατάστατη. Οι περισσότερες μέσες οικογένειες βάζουν έως και 8 πλυντήρια ην εβδομάδα. Όχι μόνο αυτό ισοδυναμεί με μεγάλη κατανάλωση νερού, αλλά σημαίνει επίσης ότι το μηχάνημά σας δουλεύει πολύ σκληρά. Οι διαρροές και η φθορά των μηχανημάτων είναι βέβαιο ότι θα συμβούν κάποια στιγμή.

Όλα τα πλυντήρια μπορεί να παρουσιάσουν διαρροές, ορισμένες από τις οποίες χρειάζονται τη βοήθεια ειδικού του τοπικού επαγγελματία σας. Η αιτία αυτού που φαίνεται να είναι μια διαρροή νερού στο πλυντήριο μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλεται σε βουλωμένο σωλήνα.

Ένα φράξιμο θα εμποδίσει το νερό να φύγει από τον σωλήνα αποχέτευσης, όπου θα πρέπει να μετακινήσει το υγρό προς τις γραμμές αποχέτευσης. Αντίθετα, το φράξιμο θα αναγκάσει το νερό να ρέει πίσω στο πλυντήριο και να πλημμυρίσει.

Άλλες αιτίες διαρροών στα πλυντήρια ρούχων μπορεί να είναι ακόμη πιο προβληματικές. Μια αντλία μπορεί να προκαλέσει διαρροή. Η φλάντζα του μπορεί να καταστραφεί. Μερικές φορές οι στεγανοποιήσεις και τα ρουλεμάν γύρω από τις πόρτες του πλυντηρίου μπορεί να έχουν φθαρεί και να χρειάζονται ανταλλακτικά.

Πώς ξέρετε αν έχετε αργή διαρροή στο σπίτι σας;

1 . ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΙ ΗΧΟΙ

Ο ήχος του συνεχώς τρεχούμενου νερού σηματοδοτεί πρόβλημα στη γραμμή αποχέτευσης. Βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες είναι κλειστές και ελέγξτε την τουαλέτα. Εάν εξακολουθείτε να ακούτε στάλα στους τοίχους ή στο χώρο του σπιτιού σας, αυτή η συνεχής ροή μέσω του υδραυλικού σας συστήματος μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαρροών στους σωλήνες αποχέτευσης.

2. ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

Ρωγμές στα θεμέλια του σπιτιού σας μπορεί να προκύψουν από τη μετατόπιση του εδάφους που προκαλείται από τη στάλαξη των γραμμών αποχέτευσης. Καθώς το νερό λιμνάζει σε περιοχές γύρω από διαρροές, διαβρώνει το έδαφος και υπονομεύει τη δομική ακεραιότητα του θεμελίου σας.

3. ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΟΣΜΕΣ

Οι δυσάρεστες οσμές πίσω από τους τοίχους προκαλούνται συχνά από τη μούχλα και την υγρασία που ευδοκιμεί σε υγρά σημεία. Οι διαρροές αποχετευτικών γραμμών δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων γύρω από τις εσωτερικές αποχετεύσεις. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε τη μυρωδιά και στους εξωτερικούς χώρους όπου οι ελαττωματικοί σωλήνες διαρρέουν λύματα στην αυλή.

4. ΥΓΡΟ ΔΑΠΕΔΟ

Τα δάπεδα που τα αισθάνεστε νοτισμένα ή υγρά κάτω από τα πόδια σας είναι ενδεικτικά σημάδια διαρροής της αποχέτευσης σας. Το υδραυλικό σας δίκτυο διασχίζει το σπίτι με ένα σύστημα συνδέσμων με την κύρια γραμμή αποχέτευσης. Καθώς το νερό διαρρέει γύρω από αυτές τις συνδέσεις, καταστρέφει και αποχρωματίζει το εσωτερικό δάπεδο. Ένα υγρό σημείο στο χαλί μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι κρυφές διαρροές αποχέτευσης μπορεί να σημαίνουν ότι το νερό επιστρέφει προς τα πίσω.

5. ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ

Όπως αναφέραμε παραπάνω, μια ασυνήθιστη άνοδος στον λογαριασμό του νερού σας είναι συχνά ένα προφανές σημάδι ότι υπάρχει διαρροή που κρύβεται κάπου. Είναι φυσιολογικό το κόστος να παρουσιάζει μικρή διακύμανση όταν αλλάζουν οι εποχές, αλλά προσέξτε τις μεγάλες διαφοροποιήσεις στα ποσά χρέωσης .

6. ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΝΕΡΟΥ

Εάν όταν όλες οι βρύσες του ακινήτου σας είναι κλειστές και όλες οι συσκευές σας απενεργοποιημένες, ο μετρητής νερού σας θα πρέπει να βρίσκεται ακίνητος. Εάν η βελόνα του μετρητή νερού σας συνεχίζει να κινείται, αυτό θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι ένα σημάδι διαρροής.

 7. ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Εάν παρατηρήσετε σημαντική μείωση στην πίεση του νερού σας ενώ κάνετε ντους ή πλένετε τα πιάτα, αυτό μπορεί να συνδέεται με την παροχή νερού του δήμου σας χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι συνδέεται με μία διαρροή . Ωστόσο, εάν η πίεση του νερού σας είναι χαμηλή σε κάθε βρύση και το νερό διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο για να αποστραγγιστεί, μπορεί να έχετε μια κρυφή διαρροή στην κύρια γραμμή σας.

8. ΑΡΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ

Η περίεργη αργή αποστράγγιση μπορεί να προκληθεί από απόφραξη. Αρκετά συνηθισμένο στα ντους και τους νεροχύτες της κουζίνας μας, πράγματα όπως τα μαλλιά και τα τρόφιμα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα φράξιμο. 

9. ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΙΧΩΝ

Συχνά, μια αργή διαρροή παραμένει απαρατήρητη για μήνες εάν κρύβεται πίσω από έναν τοίχο. Ωστόσο, τα υγρά σημεία, οι σκούροι δακτύλιοι ή ο αποχρωματισμός μπορεί να υποδηλώνουν μια ύπουλη διαρροή. Ένα άλλο πιθανό σημάδι διαρροής μπορεί να είναι το ξεφλούδισμα ή το ξεφλούδισμα του χρώματος ή η νέα ανομοιομορφία στην ταπετσαρία σας. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι κρυφής διαρροής σωλήνα.

10. ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το νερό από τη βρύση σας πρέπει να είναι καθαρό, αλλά μπορεί να μην είναι καθαρό εάν έχετε κρυφές διαρροές. Όταν το καθαρό νερό γίνεται καφέ, κίτρινο ή πράσινο, η κρυφή διαρροή σας μπορεί να είναι λίγο πιο εμφανής. Ενώ το έγχρωμο νερό δεν υποδηλώνει πάντα ένα κρυφό πρόβλημα αποχέτευσης, μπορεί να είναι σημάδι διαρροής σωλήνα ή σκουριάς στο γενικό υδραυλικό σας σύστημα.

11. ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥΧΛΑΣ

Το υγρό περιβάλλον είναι ιδανικό για ανάπτυξη μούχλας. Ορισμένες μορφές μούχλας έχουν σύντομο κύκλο ανάπτυξης μόλις 24 ωρών. Η μούχλα είναι πιθανό να αναπτυχθεί σε μια πάντα υγρή τοποθεσία και αυτές οι συνθήκες θα μπορούσαν να υποδηλώνουν διαρροή νερού. Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, καθιστώντας το περιβάλλον ανθυγιεινό.

Τα σωματίδια μούχλας διασκορπίζονται στην ατμόσφαιρα, όπου μπορούν να βλάψουν σοβαρά τους πνεύμονες σας εάν τα εισπνεύσετε. Η μούχλα έχει συχνά μια δυσάρεστη μυρωδιά. Μπορεί αρχικά να εντοπίσετε τη μυρωδιά εάν σχηματιστεί σε μια περιοχή που είναι αόρατη με γυμνό μάτι.

Σε κάθε περίπτωση, είτε παρατηρήσετε ένα από αυτά είτε και περισσότερα , σάς συμβουλεύουμε να καλέσετε την εταιρεία μας ώστε να εξετάσουμε το χώρο σας , πριν η κατάσταση ξεφύγει εντελώς και μεγιστοποιηθεί το πρόβλημα. Η πρόληψη άλλωστε θα πρέπει να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας.

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω και για οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία χρειαστείτε είμαστε δίπλα σας , σε κάθε περίπτωση με ένα μόνο τηλεφώνημα . Εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε κάθε σας πρόβλημα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε όλα τα ζητήματα.

αποφράξεις Κέρκυρα Βίτσος

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn