ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ!

Μήπως έχετε παρατηρήσει νερά γύρω από την λεκάνη της τουαλέτας σας; Αυτή είναι μία εικόνα που συνηθίζεται να παρουσιάζετε σε αρκετές περιπτώσεις νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων, στην περίπτωση που οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτιρίου είναι πολυκαιρισμένες ή και σε περιπτώσεις όπου γίνεται κακή χρήση αυτών.

Η διαρροή της τουαλέτας είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ίσως όχι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα αλλά έχει σίγουρα τύχει στους περισσότερους από εμάς. Οι διαρροές στην τουαλέτα δεν προκαλούν πανικό, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνει στο μπάνιο με στεγνές κάλτσες και να βγαίνει έξω με βρεγμένες κάλτσες. Συνήθως μία διαρροή σημαίνει μπελάδες, οι οποίοι κάποιες φορές έχουν υψηλό κόστος. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε εντελώς τις υδραυλικές βλάβες και τις διαρροές.

Στην περίπτωση αυτή άλλωστε, πιθανότατα δεν υπάρχει εξάρτημα στο σπίτι που να το χρησιμοποιείτε τόσο πολύ όσο η τουαλέτα. Εκτός από τον τακτικό καθαρισμό κάθε λίγες μέρες, η τουαλέτα σας είναι ένα σημείο που πιθανό να είναι σχετικά χαμηλής συντήρησης. Όλο το χρόνο, λειτουργεί όπως πρέπει και πολλές φορές μπορεί να αγνοήσουμε και κάποιο πρόβλημα , εάν δε φανεί ιδιαίτερα σοβαρό ώστε να το λύσουμε άμεσα.

Οι τουαλέτες με διαρροή μπορεί να φαίνονται σαν ένα μικρό πρόβλημα και δεν συμβαίνουν συχνά, αλλά τα μικρά πράγματα αυξάνουν το κόστος εάν δεν τα προλάβετε εγκαίρως. Μπορούν να εξαντλήσουν τον λογαριασμό του νερού στην καλύτερη περίπτωση ή να καταστρέψουν τα πλακάκια στο μπάνιο σας στη χειρότερη περίπτωση. Εάν βρείτε την πηγή του προβλήματος, μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα πώς να το αντιμετωπίσετε και ίσως ακόμη και να το διορθώσετε.

Για ποιο λόγο όμως η τουαλέτα μπορεί να έχει διαρροή ;

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγνοήσετε τα σημάδια, αλλά υπάρχουν καλοί λόγοι για να μην το κάνετε. Δείτε 5 + 1 αιτίες διαρροής τουαλέτας .

  1. Κατεστραμμένο πτερύγιο

Μια τουαλέτα κρατά νερό σε μια δεξαμενή μέχρι να πατήσετε το καζανάκι. Όταν το κάνετε, το πτερύγιο στη δεξαμενή σηκώνεται και το νερό ρέει από τη δεξαμενή στη λεκάνη , αναπληρώνοντας την παροχή για να προστατεύσετε το εσωτερικό από λεκέδες και βακτήρια. Το πτερύγιο είναι ένα ελαστικό ή πλαστικό μέρος που συγκρατεί μια σφράγιση για να διατηρεί το νερό στη δεξαμενή, ένα φράγμα μεταξύ της δεξαμενής και της λεκάνης. Όταν το πτερύγιο επιστρέψει στη θέση ηρεμίας, η δεξαμενή γεμίζει ξανά με νερό.

Ενώ τα πτερύγια είναι απλές συσκευές, δεν είναι άφθαρτα. Με την πάροδο του χρόνου, το πτερύγιο μπορεί να παραμορφωθεί, να ραγίσει ή να σπάσει. Εάν το κάνει, δεν είναι πλέον σε θέση να ελέγξει τη ροή του νερού μεταξύ της δεξαμενής και του μπολ. Αντίστοιχα, συχνά διαρρέει νερό από τη δεξαμενή στη λεκάνη, δημιουργώντας έναν ενοχλητικό ήχο που στάζει.

2. Κολλημένο πτερύγιο

Ακόμα κι αν ένα κάλυμμα τουαλέτας είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να μην κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά. Συχνά, τα πτερύγια κολλάνε στην ανοιχτή θέση, επιτρέποντας στο νερό να ρέει συνεχώς από τη δεξαμενή στη λεκάνη. Εάν συμβεί αυτό με την τουαλέτα σας, η λαβή πιθανότατα θα αισθάνεται χαλαρή και δεν ανταποκρίνεται.

3. Ραγισμένος σωλήνας

Το νερό ρέει στη δεξαμενή της τουαλέτας μέσω ενός σωλήνα. Όταν λειτουργεί σωστά, η γραμμή είναι ένα κλειστό σύστημα, αποτρέποντας τη διαρροή αέρα και τη διαρροή νερού. Ωστόσο, με το χρόνο ή την υψηλή πίεση του νερού, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει. Αν ναι, μπορεί να παρατηρήσετε νερό στο πάτωμα γύρω από την τουαλέτα σας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να έχετε πλημμύρα.

4. Κατεστραμμένη δεξαμενή

Μια τουαλέτα κρατά νερό μέσα στη δεξαμενή για να ξαναγεμίσει το μπολ όταν χρειάζεται. Αν παρατηρήσετε νερό στο πάτωμα γύρω από το κομοδίνο σας, μπορεί να έχετε ραγισμένη ή σπασμένη δεξαμενή.

5. Σκουριασμένη βαλβίδα

Εάν η δεξαμενή σας υπερχειλίσει, μπορεί να έχετε μια διαβρωμένη ή κατεστραμμένη βαλβίδα. Η αντικατάσταση της βαλβίδας δεν είναι δύσκολη, αλλά συνήθως είναι πιο περίπλοκη από την επισκευή του πλωτήρα. Υπάρχουν πολλαπλάσια τεμάχια στη βαλβίδα και κάθε κομμάτι πρέπει να επιθεωρηθεί για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ή εάν ολόκληρη η μονάδα βαλβίδας πλήρωσης χρειάζεται αντικατάσταση.

6. Σπασμένα βύσματα

Όπως κάθε υδραυλικό εξάρτημα, η τουαλέτα σας έχει πολλούς συνδέσμους που αποτρέπουν τη διαρροή νερού. Εάν κάποια από αυτές τις συνδέσεις δεν είναι καλά σφραγισμένη, το νερό μπορεί να καταλήξει στο πάτωμα του μπάνιου σας. Η αντικατάσταση των συνδέσμων είναι συνήθως μια απλή διαδικασία, αν και μπορεί να απαιτεί τη βοήθεια ενός υδραυλικού. Ελέγχετε τακτικά τις συνδέσεις της τουαλέτας σας για να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα προτού μετατραπούν σε διαρροές. Όποτε είναι δυνατόν, επιλέξτε ανταλλακτικά υψηλής ποιότητας για να βελτιώσετε τις πιθανότητες αποφυγής μελλοντικών διαρροών.

Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση διαρροής της λεκάνης της τουαλέτας σας;

Στην περίπτωση όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα γύρω από την λεκάνη της τουαλέτας θα πρέπει να εξετάσουν αρχικά, τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Μία αιτία που θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιου είδους ζημιά θα ήταν ένα χαλασμένο καζανάκι. Εάν για παράδειγμα :

  • Υπάρχει διαρροή στη σύνδεση με το καζανάκι

Η τουαλέτα σας συνδέεται με το καζανάκι, μέσω ενός σωλήνα, αν ο σωλήνας σύνδεσης έχει φθαρεί, ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα εσωτερικά μέρη στο καζανάκι, είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή νερού.

Συγκεκριμένα, στο καζανάκι υπάρχει ένα εξάρτημα, η λαστιχένια φούσκα. Το εξάρτημα αυτό βρίσκεται στη σύνδεση της λεκάνης με το καζανάκι και αν φθαρεί με τα χρόνια, δημιουργεί προβλήματα.

Για να δείτε αν υπάρχει όντως πρόβλημα καθαρίστε και στεγνώστε πολύ καλά την περιοχή γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας, αλλά και το καζανάκι. Στη συνέχεια, τράβηξε το καζανάκι και παρατήρησε, αν αρχίζουν να εμφανίζονται ξανά νερά. Στην περίπτωση που τα νερά δεν σταματούν μάλλον θα πρέπει να αντικαταστήσετε την παλιά λαστιχένια φούσκα, ώστε να μην υπάρχουν πια νερά γύρω από τη λεκάνη, κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι.

Για να αντικαταστήσετε τη παλιά φούσκα πρώτον θα πρέπει να κλείσετε τη παροχή νερού προς το καζανάκι, μετά πατήστε το καζανάκι, για να αδειάσει από τα νερά που ήδη περιέχει. Κατόπιν, ανοίξτε το καπάκι πάνω από το καζανάκι και ξεβίδωσε την κάθετη ράβδο που θα βρείτε στο εσωτερικό.

Έτσι, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε την παλιά λαστιχένια φούσκα και να τοποθετήσετε τη νέα. Τέλος, θα πρέπει να βιδώσετε ξανά την κάθετη ράβδο και να βάλετε στη θέση του το καπάκι.

Ανοίξτε ξανά την παροχή νερού και πατήστε το καζανάκι. Αν όλα έχουν πάει καλά, το καζανάκι θα λειτουργήσει, χωρίς να δημιουργηθούν νερά γύρω από τη λεκάνη.

  • Έχει χαλάσει το φλοτέρ στο καζανάκι

Το φλοτέρ είναι ο μηχανισμός, με τον οποίο το καζανάκι γεμίζει με τη σωστή ποσότητα νερού, ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση. Αν το φλοτέρ χαλάσει, τότε μπορεί το καζανάκι να γεμίζει συνεχώς με νερό, ή και να υπερχειλίζει, δημιουργώντας ρυάκια νερού στο πάτωμα. Ο βασικός τρόπος, που θα σας επιτρέψει να καταλάβετε ότι έχει χαλάσει το φλοτέρ, είναι τα σημάδια υπερχείλισης στο καζανάκι.

Για να αλλάξετε το φλοτέρ στο καζανάκι θα πρέπει πρώτα να κλείσετε ξανά την παροχή νερού προς το καζανάκι και να ανοίξετε το καπάκι στο πάνω μέρος του. Έπειτα, θα πρέπει να ξεβιδώσετε το σωλήνα που βρίσκεται στο κάτω μέρος από το καζανάκι και συνδέει την πλήρωση νερού με την παροχή νερού.

Έτσι, θα μπορέσετε να ξεβιδώσετε το μηχανισμό του φλοτέρ και να τον αντικαταστήσετε με το νέο φλοτέρ. Αφού τοποθετήσετε το νέο μηχανισμό φλοτέρ, βιδώνετε ξανά πάνω του το σωλήνα στο κάτω μέρος από το καζανάκι.

Τέλος, ανοίγετε την παροχή νερού και λειτουργείτε ξανά το καζανάκι.

  • Η λεκάνη της τουαλέτας έχει διαρροή

Ένα άλλο σενάριο, είναι να έχει η λεκάνη διαρροή από τη βάση της.

Αν θέλετε να διαπιστώσετε ότι βγαίνουν συνέχεια νερά από τη βάση της λεκάνης πάρτε μια μικρή ποσότητα νερομπογιάς σε έντονο χρώμα. Ρίξτε λίγη μπογιά στη λεκάνη και περίμενε λίγη ώρα.

Αν δείτε μετά από λίγο το χρώμα να έχει αναμειχθεί με τα νερά στο πάτωμα, γύρω από τη λεκάνη, τότε έχετε βρει την αιτία του προβλήματος. Υπάρχει μια λύση προσωρινή θα λέγαμε καθώς αυτή είναι η στεγανοποίηση με σιλικόνη. Μπορεί να λειτουργήσει, αν υπάρχουν νερά γύρω από τη λεκάνη, λόγω μιας μικρής διαρροής στη βάση της λεκάνης.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προτείνουμε να επιλέξετε μια σιλικόνη αντιμυκητική σφραγιστική. Θα έχετε καλύτερη αντοχή στην υγρασία και δε θα πιάσει μούχλα, με αποτέλεσμα να σας προσφέρει πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Για να βάλετε σιλικόνη θα πρέπει να καθαρίστε πολύ καλά την περιοχή γύρω από τη λεκάνη, στεγνώστε την περιοχή και τοποθετήστε τη σιλικόνη, με ένα ειδικό πιστόλι σιλικόνης. Αφήστε τη να στεγνώσει για μισή μέρα, πριν χρησιμοποιήσετε ξανά την τουαλέτα.

Μήπως έχετε κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες να επιλύσετε το πρόβλημα και δεν έχετε καταφέρει τίποτα;  Τότε ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν έμπειρο υδραυλικό, για να λύσει το πρόβλημά σας με σίγουρα αποτελέσματα και να μην ρισκάρετε δημιουργώντας μια κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη και πιο κοστοβόρα. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε τους ειδικούς .

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω και για οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία χρειαστείτε είμαστε δίπλα σας , σε κάθε περίπτωση με ένα μόνο τηλεφώνημα . Εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε κάθε σας πρόβλημα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε όλα τα ζητήματα.

αποφράξεις Κέρκυρα Βίτσος

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn