Πως θα προετοιμάσεις τα υδραυλικά σου για τον χειμώνα : Συμβουλές για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη!

Είτε είμαστε έτοιμοι είτε όχι , ο χειμώνας πλησιάζει και οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού έχουν φύγει ήδη. Με αυτό στο μυαλό μας ,και πριν αρχίσει η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις εργασίες, ώστε να προετοιμάσουμε το σπίτι και τα υδραυλικά μας να υποδεχτούν τις βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες που έρχονται μαζί με την αλλαγή της εποχής.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε οποιαδήποτε μεγάλη ζημιά στο υδραυλικό σας σύστημα είναι όπως σε κάθε περίπτωση, η πρόληψη.

Για ακόμα μία φορά θα προσπαθήσουμε να σάς ενημερώσουμε για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να σάς βρει ο χειμώνας… προετοιμασμένους!

  • Ελέγξτε τις υδρορροές, τα φρεάτια και τις αποχετεύσεις

Πριν πιάσουν οι πρώτες μπόρες και βρεθείτε προ τετελεσμένου, ελέγξτε αν όλες οι δίοδοι του νερού είναι καθαρές και έτοιμες να προωθήσουν τα νερά εκεί που πρέπει να τα προωθήσουν. Ελέγξτε αν όλα είναι ακέραια και κάντε τυχόν αντικαταστάσεις ή επισκευές, όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός.

  • Επισκευάστε τα χαλασμένα υδραυλικά

Μπορεί όλο το καλοκαίρι και τον περασμένο χειμώνα να αγνοούσατε τις διαρροές στο υδραυλικό σύστημα και τις βρύσες που έσταζαν, αλλά ήρθε η ώρα να το λύσετε το πρόβλημα, πριν αποκτήσει ιδιαιτέρως δαπανηρές, διαστάσεις τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.

  • Ελέγξτε τα κουφώματα

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα κουφώματα σε παράθυρα και πόρτες για τυχόν διαρροές αέρα.  Όσο πιο καλά είναι τα κουφώματα του σπιτιού σας, τόσο περισσότερη θέρμανση θα κρατήσετε μέσα σε αυτό και περισσότερη οικονομία θα πετύχετε σε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα. Τέλος μην ξεχάστε φυσικά να τα καθαρίσετε.

  • Αλλάξτε τα φίλτρα στο σύστημα κλιματισμού

Κάντε ένα γενικό service στον κλιματισμό και ειδικά εσείς που χρησιμοποιείτε αυτόν τον τρόπο θέρμανσης έστω και για λίγο καιρό. Ελέγξτε ακόμα την κατάσταση της θέρμανσης του σπιτιού, για να είστε έτοιμοι από κάθε έννοια για το χειμώνα που θα έρθει.

  • Σωστή συντήρηση του θερμοσίφωνα σας

Η απλή συντήρηση του θερμοσίφωνα στο σπίτι και το να ελέγξετε τη σωστή λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον θερμοσίφωνό σας. Οι θερμοσίφωνες συνήθως τείνουν να έχουν διάρκεια ζωής από 8 έως 12 χρόνια. Ωστόσο, εάν συνεχίσετε να καθαρίζετε τακτικά τον θερμοσίφωνα, αυτό θα αυξήσει την απόδοση του  και θα εξοικονομήσει χρήματα από λογαριασμούς καθώς και για το φθινόπωρο και το χειμώνα.

  • Μονώστε τους σωλήνες σας

Φροντίστε να μονώσετε τυχόν σωλήνες που μπορεί να εκτεθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές στο υπόγειο και το γκαράζ σας. Η σωστή μόνωση των σωλήνων σας θα τους αποτρέψει από το να παγώσουν το χειμώνα. Μονώστε ή καλύψτε τις εκτεθειμένες σωληνώσεις. Οι εκτεθειμένες σωληνώσεις είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας ανησυχίας για ενδεχόμενο πάγωμα. Είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι σωληνώσεις σε γκαράζ, χώρο ανίχνευσης, κάτω από τη βεράντα σας ή σε άλλο κλειστό χώρο είναι ασφαλείς από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι σωλήνες είναι εξίσου ευάλωτοι στο πάγωμα με άλλους εξωτερικούς σωλήνες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπάσιμο σωλήνα που προκαλεί προβλήματα στο νερό και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σας.

  • Ελέγξτε το αποχετευτικό σας σύστημα

Είτε το συνειδητοποιούν οι περισσότεροι είτε όχι, και οι τρεις μήνες, το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε ένα αποχετευτικό σύστημα. Μπορεί να προκύψουν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια να ξεπαγώσουν μετά το κρύο.

  • Προετοιμάστε τα υδραυλικά εξωτερικού χώρου

Εάν έχετε εξωτερικές βρύσες στην αυλή σας, προσθέτοντας ένα στρώμα μόνωσης αφρού μπορεί να σας βοηθήσει να μην πάθουν ζημιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι νεότερες βρύσες θα αποστραγγιστούν αυτόματα μετά το κλείσιμο. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να ανοίξετε τη βρύση τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα θερμαντικό στοιχείο για να μην παγώσουν οι σωλήνες κατά τη χρήση.

Πριν ξεκινήσει ο κρύος καιρός, αυτός ο βοηθός θα σας βοηθήσει, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πώς να χειριστείτε την συντήρηση των υδραυλικών το φθινόπωρο και τα υδραυλικά προβλήματα που σχετίζονται με τον καιρό το χειμώνα. Γνωρίζουμε ότι θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα περιγράφοντας τη σωστή λύση στο πρόβλημά σας.

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω και για οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία χρειαστείτε η εταιρεία μας είναι δίπλα σας , σε κάθε περίπτωση με ένα μόνο τηλεφώνημα . Εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε κάθε σας πρόβλημα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε όλα τα ζητήματα.

αποφράξεις Κέρκυρα Βίτσος

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn