ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΩΝ

Παρά τις ηλιόλουστες ημέρες στη χώρα μας, πλησιάζουν σύντομα τα έντονα καιρικά φαινόμενα (όπως τα μπουρίνια), που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.
Επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια καιρικά φαινόμενα, δεν είμαστε και τόσο προετοιμασμένοι για τα επακόλουθα υδραυλικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην οικία μας λόγω της δυνατής βροχής.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται κτηριακές υποδομές και περιουσιακά στοιχεία από πλημμύρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση και η πρόληψη.

Εάν θέλετε να προστατέψετε το σπίτι σας από τη βροχή, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρό υδραυλικό πρόβλημα.

Η έντονη βροχή συχνά προκαλεί τη συσσώρευση νερού σε χαμηλά σημεία του εδάφους.  Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει πουθενά για να στραγγιστεί αυτό το νερό, αυτές οι λίμνες νερού μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην αυλή μας. Οι υπαίθριες πλημμύρες θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πολλά διαφορετικά προβλήματα και η ανακάλυψη του πραγματικού ζητήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού βρίσκεται το νερό και εάν υπάρχουν οι κατάλληλες αποχετεύσεις.

  1. Πλημμύρες λόγω βουλωμένων υδρορροών από συσσώρευση φύλλων και σκουπιδιών

Απαραίτητη συντήρηση για ένα σπίτι αποτελεί ο τακτικός καθαρισμός των υδρορροών, πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, γιατί συνήθως το καλοκαίρι που δεν βρέχει γίνεται συσσώρευση φύλλων και σκουπιδιών στις ταράτσες και στις σκεπές και έτσι μπλοκάρεται η υδρορροή. Συνεπώς, η δυνατή βροχή παρασύρει αυτά τα κατάλοιπα μέσα στην υδρορροή, η οποία βουλώνει, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλημμύρα.

  1. Σωλήνες που ραγίζουν ή σπάνε

Εάν παρατηρείται ότι το νερό του νεροχύτη σας έχει καφέ η κίτρινη απόχρωση ή θυμίζει σκουριά , ίσως έχετε ένα σπασμένο ή ραγισμένο σωλήνα. Όταν το νερό της βροχής συσσωρεύεται και δεν έχει πού να πάει, ασκεί πίεση στους σωλήνες και μπορεί να προκαλέσει θραύση, ειδικά αν οι σωλήνες είναι παλιοί ή έχουν υποστεί ζημιά. Ως αποτέλεσμα, το νερό που ρέει από τη βρύση σας μπορεί να είναι μολυσμένο από χώμα και άλλους ρύπους.

Για όλες τις περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω υπάρχει λύση! Το πιο σημαντικό είναι τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε τα προβλήματα αυτά ή τουλάχιστον να τα αποφύγετε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Όσον αφορά την 1η περίπτωση μπορούμε να σάς συμβουλέψουμε τα ακόλουθα :

Όσον αφορά την πρόληψη πλημμύρας στους υπαίθριους χώρους του σπιτιού, το πάν είναι η  σωστή αποστράγγιση του νερού στο δρόμο ,αν η κλίση της επιφάνειας της αυλής φυσικά μάς το επιτρέπει.
Σε περίπτωση που η αυλή βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου ή σε υπόγειους χώρους, καλό είναι να επιτυγχάνουμε την αποστράγγιση του βρόχινου νερού με τη δημιουργία φρεατίου και τη χρήση υποβρύχιας αντλίας που θα βγάζει τα νερά έξω.
Η κατασκευή φρεατίου με υποβρύχια αντλία στο χαμηλό σημείο του κήπου ή στο υπόγειο είναι μια λύση, η οποία δεν στοιχίζει πολλά χρήματα αλλά μπορεί να σας γλυτώσει από μεγάλες δαπάνες σε ζημιές που θα προκαλέσει μια πλημμύρα στις κτηριακές υποδομές αλλά και στο περιεχόμενο του σπιτιού σας.

Όσον αφορά τη 2η περίπτωση :

Και στην 3η περίπτωση :

Η λύση για να αποφύγετε το ράγισμα ή σπάσιμο των σωλήνων σας, λόγω της πίεσης που ασκεί το  συσσωρευμένο βρόχινο νερό, είναι να ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες σας για ευθραυστότητα και ρωγμές αλλά και να τους συντηρείτε προληπτικά ώστε να είστε σίγουροι ότι το νερό που πίνετε είναι καθαρό. Οι τακτικές επιθεωρήσεις των σωλήνων σας, εξασφαλίζει τη διατήρηση του υδραυλικού σας συστήματος σε καλή κατάσταση.

Καλά όλα αυτά περί πρόληψης , αλλά δυστυχώς καμία φορά το πρόβλημα μάς χτυπάει την πόρτα και πρέπει να δώσουμε άμεσα λύση.

Είτε αντιμετωπίζετε πλημμύρα στο σπίτι από σπάσιμο των σωλήνων, είτε απλά μια φραγμένη αποχέτευση, η ομάδα των εξειδικευμένων υδραυλικών μας είναι έτοιμη να σάς βοηθήσει να επαναφέρετε τη λειτουργικότητα στο σπίτι ή την επιχείρηση σας. Προσφέρουμε υπηρεσίες που αφορούν κατασκευές φρεατίων με αντλίες στα υπόγεια, καθαρισμό υδρορροών, επισκευές και αντικαταστάσεις υδρορροών, και πολλά άλλα. Εάν ανησυχείτε για την ακεραιότητα των αποχετεύσεων ή του υδραυλικού σας συστήματος μετά από καταιγίδα, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά σας και να σάς προφυλάξουμε από χειρότερα προβλήματα που θα επιφέρουν μόνο άγχη και μεγάλα έξοδα!!

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω και για οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία χρειαστείτε είμαστε δίπλα σας , σε κάθε περίπτωση με ένα μόνο τηλεφώνημα . Εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε κάθε σας πρόβλημα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε όλα τα ζητήματα.

Υδραυλικές υπηρεσίες στην Κέρκυρα

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn