Πότε μπορεί να χρειάζεσαι άντληση υδάτων;

Η ανάγκη για άντληση υδάτων, είναι ένα ζήτημα που εμφανίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια σε κατοικίες, υπόγειους χώρους ή φρεάτια. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά σε περιοχές με συχνές βροχοπτώσεις όπως το νησί της Κέρκυρας, οδηγούν σε πλημμύρες, υπερχείλιση φρεατίων, καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών χώρων. Και αναφερόμαστε και στο νησί συγκεκριμένα , γιατί όλοι γνωρίζουμε το άσχημο σύστημα αποχέτευσης που υπάρχει, καθώς με μια έντονη βροχή τα πάντα έχουν πλημμυρίσει.

Η καλύτερη λύση λοιπόν, για να αποφύγετε την υπερχείλιση της αποχέτευσης στο σπίτι σας ή το φράξιμο των σωληνώσεών σας ,είναι η τακτική συντήρηση και ο προληπτικός καθαρισμός της αποχέτευσης σας από έμπειρους επαγγελματίες. Αν ωστόσο έχετε αμελήσει τον καθαρισμό των αποχετεύσεων σας, τότε δυστυχώς κάποια στιγμή θα εμφανιστούν διάφορα προβλήματα. Και η άντληση υδάτων θα είναι μονόδρομος.

Πάμε να δούμε λοιπόν τους λόγους που μπορεί να σάς οδηγήσουν στο να κλείσετε ραντεβού με επαγγελματίες στον τομέα της άντλησης.

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Αποτελεί συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό οι έντονες βροχές και καταιγίδες, να οδηγούν σε πλημμύρες κατοικιών και δημόσιων χώρων. Και λόγω κακού σχεδιασμού του δικτύου αποχέτευσης, καταλήγει να πλημμυρίζει ο χώρος σου. Έτσι, κάθε φορά τρέχετε να προλάβετε μια μεγαλύτερη καταστροφή, καθαρίζοντας ό,τι μπορείτε. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό πάντοτε. Επομένως, η άντληση υδάτων έρχεται να σάς δώσει την λύση. Είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, καθώς όταν χρειαστεί και μάς καλέσετε , με τον απαραίτητο εξοπλισμό θα σάς δώσει άμεση βοήθεια. 

Βέβαια, υπάρχει και εκείνη η περίπτωση, όπου το πρόβλημα προέρχεται από το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης ή αποχέτευσης και σε συνδυασμό με την έντονη βροχή, τα ρεύματα καταλήγουν να πλημμυρίζουν τον χώρο σας. 

Διαρροές από σωληνώσεις/βουλωμένα φρεάτια

Οι διαρροές στις σωληνώσεις του σπιτιού σας και πόσο μάλλον οι κρυφές διαρροές, τις οποίες δεν μπορείτε να εντοπίσετε, μπορεί να σάς προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Έτσι, τα νερά αδυνατούν να αποχωρήσουν σωστά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται όλο και περισσότερα νερά στις αποχετεύσεις σας. Υπερχείλιση, άσχημες μυρωδιές και αργή αποστράγγιση του νερού είναι μερικές από τις πιο συχνές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των σωληνώσεων, γίνεται με τη χρήση κάμερας η οποία εισχωρεί στους σωλήνες και εντοπίζει που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και η φραγή των νερών. Φυσικά, αυτή είναι μια εργασία που γίνεται από επαγγελματίες, που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Βουλωμένη μπανιέρα/ νεροχύτης

Οι βουλωμένες μπανιέρες, οι φραγμένες τουαλέτες, οι φραγμένοι νεροχύτες ή χειρότερα οι βουλωμένες αποχετεύσεις μπορεί να είναι ένα ακόμα αίτιο πλημμύρας. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανάγκη για άντληση ομβρίων και υδάτων, κρίνεται αναγκαία. Είναι δεδομένο οτι δε θα επιθυμούσατε να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια πλημμύρα στην κατοικία σας, πόσο μάλλον αν μένετε σε υπόγειο ή ημιυπόγειο χώρο ή σε ισόγειο διαμέρισμα, όπου δυστυχώς εκεί η πιθανότητα πλημμύρας είναι μεγαλύτερη. 

Βλάβη στο αρδευτικό σύστημα

Τέλος, μια πιο σπάνια περίπτωση για άντληση υδάτων είναι η βλάβη στο αρδευτικό δίκτυο, εξοχικής κατοικίας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από πρόβλημα στο αρδευτικό δίκτυο ή αυτόματο πότισμα. Το σπάσιμο αρδευτικής σωλήνας, είναι σημαντική αιτία πρόκλησης μιας καταστροφικής πλημμύρας.

Τι πρέπει πάντα να προσέχετε!

Μετά από μία πλημμύρα στον χώρο σας, πρέπει πάντα να προσέχετε την ανάπτυξη της μούχλας. Τα στάσιμα νερά και η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση μούχλας, καθώς και αρκετές καταστροφές στο σπίτι σας. Επίσης, η μούχλα είναι αιτία για πρόκληση διαφόρων προβλημάτων υγείας, σε σας τους ίδιους αλλά και στα άτομα που μένουν στον ίδιο χώρο μαζί σας. Επομένως, μετά από μια κατάσταση πλημμύρας, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο αν υπάρχουν σημάδια μούχλας, πόσο μάλλον αν η πλημμύρα στον χώρο διήρκεσε παραπάνω από 2 ημέρες. Απαιτείται λοιπόν, η άμεση και προσεκτική αντιμετώπιση και καθαρισμός της και συνίσταται να πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες.

Συμπερασματικά, σε κάθε περίπτωση η άντληση υδάτων απαιτεί ειδικό χειρισμό από εξειδικευμένα συνεργεία και επαγγελματίες. Οποιοδήποτε και αν είναι το πρόβλημα που έχετε εντοπίσει, είναι καλό πρώτα να παίρνετε την γνώμη ενός ειδικού. Μην προβείτε σε κινήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ζημιά στον χώρο σας. Φυσικά, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση ενάντια σε κάθε πρόβλημα. Αυτό επιτυγχάνεται με τον προληπτικό καθαρισμό και τακτική συντήρηση του αποχετευτικού σας δικτύου.

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω και για οποιαδήποτε συμβουλή ή λληροφορία χρειαστείτε είμαστε δίπλα σας , σε κάθε περίπτωση με ένα μόνο τηλεφώνημα . Εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε κάθε σας πρόβλημα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε όλα τα ζητήματα.1

Υδραυλικές υπηρεσίες στην Κέρκυρα

Μπορείτε επίσης να μάς αναζητήσετε και στα social media:

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos

https://instagram.com/g.vitsos_s.vitsos?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn