Πώς να φροντίσετε τα υδραυλικά σας τους καλοκαιρινούς μήνες;

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τα υδραυλικά σας σε καλή κατάσταση και να τα συντηρείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ,αλλά ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά σε περίπτωση που ετοιμάζεστε να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές , είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να αποφύγετε απρόοπτα και ατυχήματα στα υδραυλικά σας , που μόνο δυσαρέσκεια και προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν.

Αρχικά, το να χρησιμοποιείτε πολύ νερό από μόνο του αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης υδραυλικών προβλημάτων. Γενικότερα, το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος ώστε να γίνει διεξοδικός έλεγχος στο υδραυλικό σύστημα καθώς ο καιρός είναι ζεστός και έχετε πολύ χρόνο μέσα στη διάρκεια της ημέρας για να παρακολουθήσετε τα μέρη του συστήματος που βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Ας ξεκινήσουμε :

1. ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο έλεγχος των σωλήνων είναι πολύ σημαντικός το χειμώνα ώστε να αποφύγουν το πάγωμα. Ωστόσο , δε γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβεί διαρροή και την περίοδο του καλοκαιριού.

Το έδαφος κάτω και γύρω από την οικία μας περνάει από συνεχή διαστολή και συστολή για να συσχετιστεί με τα επίπεδα υγρασίας στο χώμα. Η μετάβαση μεταξύ των χειμερινών μηνών, οι οποίοι είναι βροχεροί και στη συνέχεια της περιόδου ξηρασίας του καλοκαιριού, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κίνηση των δομικών στοιχείων της υδραυλικής εγκατάστασης.

Ο έλεγχος των υδραυλικών το καλοκαίρι για διαρροές, μπορεί να τις εντοπίσει στα αρχικά τους στάδια και πριν προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά .

Κάθε καλοκαίρι, οι ιδιοκτήτες μιας οικίας θα πρέπει να ελέγχουν όλους τους σωλήνες, καθώς και τις  εύκαμπτες ενώσεις. Ακόμα και αυτές του πλυντηρίου. Θα πρέπει ακόμα να ανοίγουν και να κλείνουν τις βαλβίδες, για να διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

Το ίδιο ισχύει και για τους θερμοσίφωνες. Επειδή το ζεστό νερό δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ακόμα καλύτερη στιγμή να αδειάσετε και να ελέγξετε εάν χρειάζεται συντήρηση του συστήματος θέρμανσης, πριν από την ώρα που θα το χρειάζεστε περισσότερο.

2. ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ

Η πίεση του νερού είναι επίσης κάτι που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία , ειδικά στην περίπτωση που σκέφτεστε να φύγετε για διακοπές και κατά συνέπεια να μη χρησιμοποιείτε το ντους και τους νεροχύτες με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιούσατε.

Η παρακολούθηση των επιπέδων πίεσης από έναν ειδικό είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Σημειώστε ότι το οικιακό πρότυπο για την πίεση του νερού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 60 psi.

3. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξετε για διαρροές στα συστήματα ψεκασμού σας. Θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε και να επιθεωρήσετε τις κεφαλές του ψεκαστήρα στην αρχή της σεζόν. Εάν δείτε ότι κάποια από τις κεφαλές του μπεκ σας είναι σπασμένη, σκουριασμένη ή κατεστραμμένη, θα πρέπει να τις αντικαταστήσετε με νέες πριν χρησιμοποιήσετε το σύστημα ποτίσματος.

Το σύστημα ποτίσματος είναι διαβόητο για τη σπατάλη νερού επειδή δεν μπορείτε να δείτε από πού προέρχονται οι διαρροές. Αυτό το ζήτημα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο λογαριασμό νερού, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό για όλους.

Συμπληρωματικά, ενώ ελέγχετε τους ψεκαστήρες, καλό είναι να ελέγχετε και την αντλία αναρρόφησης. 

4. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Το καλοκαίρι το πλυντήριο δουλεύει πολύ πιο έντονα και με μεγαλύτερη συχνότητα. Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο σας είναι προετοιμασμένο για την επιπλέον εργασία, ελέγχοντας τους εύκαμπτους σωλήνες για ρωγμές, διαρροές ή διόγκωση. Είναι επίσης καλή ιδέα να αλλάζετε σωλήνες πλυντηρίου ρούχων τουλάχιστον μία φορά κάθε τρία χρόνια.

5. ΚΥΡΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΝΕΡΟΥ

Γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα διακοπής στο σπίτι σας; Ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε; Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να το κάνετε γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζετε και μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Η κύρια βαλβίδα διακοπής θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα, όπως στο υπόγειο, το γκαράζ ή την ντουλάπα σας, ανάλογα με το πού μένετε. Θα μπορούσε επίσης να βρίσκεται έξω στην αυλή ή κοντά στον αγωγό ύδρευσης στο δρόμο.

Εάν δεν είστε βέβαιοι που βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού, ζητήστε από τον υδραυλικό σας να σας δείξει την επόμενη φορά που θα είναι εκεί. Η γνώση της θέσης του μπορεί να είναι χρήσιμη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο εάν πηγαίνετε διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν και μπορείτε να κλείσετε την κύρια βαλβίδα νερού στο σπίτι σας, οι περισσότερες συσκευές έχουν τη δική τους βαλβίδα διακοπής συνδεδεμένη σε αυτές. Αυτό μπορεί να είναι βολικό σε μια περίπτωση όπου το νερό πρέπει να κλείσει γρήγορα.

6. ΒΟΥΛΩΜΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αυξημένη κίνηση στο σπίτι σας μπορεί επίσης να φέρει βουλώματα. Θα πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι για βουλώματα ρουτίνας με ένα έμβολο ή μια βεντούζα. Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί για εσάς σε περίπτωση φράγματος, πιθανότατα θα χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία για να λύσει το πρόβλημα για εσάς.

Λάβετε υπόψη ότι τα φράγματα μπορεί να συμβούν οπουδήποτε στο σπίτι σας. Είτε πρόκειται για την τουαλέτα σας είτε για τον νεροχύτη της κουζίνας σας, να είστε προετοιμασμένοι για βουλώματα.

Για να μη χαλάσει τίποτα λοιπόν τις καλοκαιρινές σας διακοπές , καλό είναι πριν αποφασίσετε να φύγετε να κάνετε έναν μικρό έλεγχο ώστε να αποφύγετε δυσάρεστα γεγονότα. Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω και για οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία χρειαστείτε η εταιρεία μας είναι δίπλα σας , σε κάθε περίπτωση με ένα μόνο τηλεφώνημα . Μη παραμελείτε τις εργασίες αυτές για να έχετε ένα ξέγνοιαστο και ευχάριστο καλοκαίρι , χωρίς προβλήματα και έννοιες.

αποφράξεις Κέρκυρα Βίτσος

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn