Συμβουλές συντήρησης των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων από τους ειδικούς!

Οι ιδιοκτήτες και μη των κτιρίων μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι ανά πάσα ώρα και στιγμή με μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα και βλάβες στα υδραυλικά. Οι επισκευές στις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι συχνό φαινόμενο αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο κουραστικό ή απογοητευτικό.

Ωστόσο , όταν μιλάμε για τη σωστή συντήρηση αλλά και φροντίδα του σπιτιού , ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις οποιοδήποτε πρόβλημα , είναι η πρόληψη! Ανάλογα με την εποχή βέβαια οι προτεραιότητες αλλάζουν και υπάρχουν πιο κατάλληλοι τρόποι συντήρησης των υδραυλικών. Είναι σημαντικό να ασχολείστε με τη συντήρηση των υδραυλικών σας συστημάτων όλο το χρόνο αλλά ακόμα περισσότερο του καλοκαιρινούς μήνες, όπου η χρήση του νερού είναι ακόμα πιο αυξημένη.

Το πιο σημαντικό είναι να πραγματοποιείτε τακτικούς περιοδικούς ελέγχους κάθε 6 μήνες ώστε να προλαμβάνετε με αυτή την τακτική οποιοδήποτε μικροπρόβλημα μπορεί να σάς ταλαιπωρήσει ή να σάς χρεώσει αρκετά στο μέλλον.

Συμπληρωματικά, σάς παρουσιάζουμε κάποιες έξτρα συμβουλές συντήρησης των υδραυλικών σας ώστε να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

 1. Μη σφίγγετε τις βρύσες του σπιτιού σας σε μεγάλο βαθμό καθώς με τον καιρό τα λαστιχάκια φθείρονται.
 2. Καθαρίστε τα φίλτρα από τις βρύσες τοποθετώντας τα σε ένα ποτήρι με ξύδι για ώρα.
 3. Λίγο γράσο στο εσωτερικό καπάκι των φρεατίων σας θα απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές.
 4. Όταν το πλυντήριο ολοκληρώνει την πλύση, καθαρίστε το λάστιχο που υπάρχει στην περίμετρο και κλείστε την παροχή νερού.
 5. Κλείστε την παροχή του νερού στο σπίτι σας όταν λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 6. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση τα χημικά αποφρακτικά απορρυπαντικά που θα βρείτε στο εμπόριο.
 7. Στο νεροχύτη σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και ξύδι για να καθαρίζουν τα λίπη.
 8. Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο επιβάλλεται να κάνετε απόφραξη του αποχετευτικού δικτύου των σωληνώσεων στο χώρο σας.
 9. Μία φορά το χρόνο επιλέξτε να κάνετε μία επαγγελματική συντήρηση των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων.
 10. Ελέγξτε τακτικά για τυχόν διαρροές στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις. Πχ. ελέγχοντας τους τοίχους για σημάδια υγρασίας ή και μούχλας.
 11. Προσθέστε μόνωση σε όποιους σωλήνες είτε εντός είτε εκτός του χώρου είναι απαραίτητο.

Αυτές οι ενέργειες σε καμία περίπτωση βεβαία δεν αντικαθιστούν τον τακτικό περιοδικό έλεγχο και συντήρηση που πρέπει να πραγματοποιείτε ώστε να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα που μόνο έξτρα χρήματα και ταλαιπωρία μπορούν να επιφέρουν.

Η αμέλεια της συντήρησης των υδραυλικών δυστυχώς θα σας κοστίσει πολύ πιο ακριβά, ενώ οι φθορές σε υδραυλικές εγκαταστάσεις κτιρίων είναι από τις συχνότερες κατηγορίες βλαβών. Παραδείγματος χάριν, μία μικρή διαρροή μπορεί να καταλήξει σε περαιτέρω δομικές καταστροφές στο κτίριο, όπως να εισχωρήσει νερό στα δάπεδα, να αναπτυχθεί μούχλα που είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινή, να φουσκώσουν ξύλινες επιφάνειες ή έπιπλα. Aκόμα και μία πολύ μικρή διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη δαπάνη νερού και κατά συνέπεια αυξημένους λογαριασμούς.

Με συνέπεια και επαγγελματισμό η εταιρεία μας είναι δίπλα σας να σάς συμβουλέψουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε και να απαντήσουμε στις απορίες σας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα υδραυλικά μας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε φθορά ή βλάβη με τη χρόνια χρήση αυτών. Η πρόληψη όμως μόνο κερδοφόρα μπορεί να είναι και να σάς γλυτώσει από δυσκολίες και προβλήματα που εκτός από το κόστος , μπορεί να βάλει σε κίνδυνο και την υγεία σας.

Υδραυλικές υπηρεσίες στην Κέρκυρα

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn