Βίτσος αποφράζεις λογότυπο

Καθαρισμός Βόθρου :Συμβουλές και λύσεις εάν ο βόθρος σας γεμίζει γρήγορα!

Στις περισσότερες περιοχές το αποχετευτικό δίκτυο δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένο και συχνά δε δίνουμε την απαραίτητη σημασία στη συντήρηση του βόθρου , παρόλο που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του υδραυλικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μάς οδηγεί σε δύσκολες καταστάσεις που μάς ταλαιπωρούν άσκοπα και κοστίζουν περισσότερα χρήματα.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα για τους βόθρους είναι να γεμίσουν με λύματα και να βουλώσουν που πολύ συχνά οδηγεί σε επιστροφή του βρώμικου νερού στο νεροχύτη, στο ντους , στην τουαλέτα ή στη μπανιέρα σας. Επίσης, εάν ο βόθρος είναι βουλωμένος , θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη πίεση και να οδηγήσει σε ρωγμή ή διαρροή που θα σάς κοστίσει πολλά χρήματα τόσο σε λογαριασμούς νερού όσο και για επισκευές.

Εάν λοιπόν το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε ότι ο βόθρος γεμίζει με ταχύτερο ρυθμό συγκριτικά με παλαιότερα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία του προβλήματος. Γιατί λοιπόν γεμίζει ο βόθρος;

Αρχικά , ο βόθρος αποτελεί μία σηπτική δεξαμενή στην οποία τα λύματα διασπώνται και γίνονται νερό που απορροφάται από το χώμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολλοί απορροφητικοί βόθροι σε βάθος χρόνου χάνουν την απορροφητικότητά τους καθώς η συγκέντρωση πουρί στα τοιχώματά του τον στεγανοποιούν και έτσι καταλήγει να γεμίζει γρήγορα.

Γι’ αυτό το λόγο ο καθαρισμός και η συντήρησή τους είναι κάτι βασικό, που δεν πρέπει να το παραλείπουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, το πουρί δεν προλαβαίνει να συσσωρευτεί στα τοιχώματα και η λειτουργία του παραμένει αποτελεσματική σε βάθος χρόνου , χωρίς κανένα πρόβλημα.

3 βασικοί τρόποι για να αναγνωρίσεις ότι έχει φτάσει ο καιρός να προχωρήσεις σε καθαρισμό του βόθρου σου:

  1. ΟΣΜΕΣ ΛΥΜΑΤΩΝ
    • Εάν για παράδειγμα κάνετε ντους και αρχίζει να υπάρχει μυρωδιά στο χώρο του μπάνιου , είναι καιρός για καθαρισμό του βόθρου. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το νερό δε ρέει σωστά , η μυρωδιά θα επανέλθει και θα επιστρέψει στο σπίτι.
  2. ΑΡΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
    • Εάν κάθεστε υπομονετικά πάνω από το νεροχύτη μέχρι να στραγγίσει το νερό , αυτό όπως κατανοείτε αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Η αποστράγγιση πρέπει να συμβαίνει αρκετά γρήγορα . Όταν όμως αυτό δε συμβαίνει και το πρόβλημα αυτό δεν περιορίζεται σε ένα μόνο σωλήνα αλλά ισχύει για όλο το σπίτι τότε ο βόθρος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
  3. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ
    • Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αυτό όταν προκύψει αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα στο σπίτι.

Δυστυχώς και εντελώς λανθασμένα ο καθαρισμός των βόθρων είναι ένα από τα πράγματα που οι άνθρωποι αγνοούν μέχρι το πρόβλημα να τούς χτυπήσει την πόρτα. Αυτό συμβαίνει , παρόλο που ένας βουλωμένος βόθρος είναι αρκετά σημαντικό πρόβλημα που μπορεί εάν δεν καθαριστεί άμεσα να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα και πιο σοβαρά προβλήματα στο χώρο.

Ο καθαρισμός λοιπόν είναι καλό να βρίσκεται στο πρόγραμμα εργασιών σας για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο προς αποφυγή μεγαλύτερων και σοβαρότερων προβλημάτων και χρεώσεων.

Τέλος , αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά του εμπορίου καθώς μπορεί να καταστρέψουν τα βακτήρια του βόθρου , πράγμα ιδιαίτερα κακό καθώς αυτά τα βακτήρια είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση των λυμάτων και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του.

Όπως σε κάθε περίπτωση ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε , η εταιρεία μας είναι δίπλα σας , να σάς συμβουλέψουμε και να σάς βοηθήσουμε να δώσετε οριστική λύση και χωρίς περιττά έξοδα. Η πρόληψη όμως μόνο κερδοφόρα μπορεί να είναι και να σάς γλυτώσει από δυσκολίες και προβλήματα που εκτός από το κόστος , μπορεί να βάλει σε κίνδυνο και την υγεία σας.

βουλωμένος βόθρος - συμβουλές

Μπορείτε να μάς αναζητήσετε τόσο σε Facebook και Instagram ώστε να παρακολουθείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εργασίες μας σε όλη την πόλη της Κέρκυρας κι όχι μόνο.

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn