Βίτσος αποφράζεις λογότυπο

Σημάδια που δείχνουν προβλήματα στα υδραυλικά σας!

Τα υδραυλικά προβλήματα είναι αναπόφευκτο μέρος της ιδιοκτησίας ενός χώρου. Ενώ ορισμένα προβλήματα έρχονται με τη φθορά των εξαρτημάτων και του υδραυλικού εξοπλισμού, άλλα μπορεί να προκληθούν από τον τρόπο χρήσης και συντήρησης αυτών.

Τις περισσότερες φορές ένα υδραυλικό πρόβλημα είναι ολοφάνερο καθώς δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα. Πώς μπορείς όμως να αναγνωρίσεις ένα πρόβλημα πριν γίνει σημαντικό και προτού εκδηλωθεί ; Είμαστε δίπλα σας για ακόμη μία φορά να σάς παρουσιάσουμε κάποια σημάδια υδραυλικού προβλήματος που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσετε πριν γίνουν ζήτημα έκτακτης ανάγκης.

  1. ΧΑΜΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΝΕΡΟΥ

Η αργή ροή ή η χαμηλή πίεση νερού υποδηλώνει πρόβλημα χαμηλής διανομής του νερού. Αν συμβαίνει μόνο σε μία βρύση , τότε πιθανότατα το πρόβλημα περιορίζεται μόνο σε αυτή και λύνεται εύκολα με την επιδιόρθωσή της ή την αντικατάστασή της. Εάν όμως η πίεση του νερού είναι χαμηλή σε πιο πολλά σημεία του σπιτιού , τότε αυτό είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να ψάξετε για πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό νερού , στο θερμοσίφωνα ή , στην χειρότερη περίπτωση όλων , μία ενεργή διαρροή στη γραμμή παροχής. Εάν επίσης αυτό συνδυάζεται και με άλλα περίεργα σημάδια, όπως πχ. έναν τοίχο που ξεφλουδίζει , τότε είναι επιτακτική ανάγκη το κάλεσμα ενός υδραυλικού.

2. ΑΡΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ

Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι η αργή αποστράγγιση νερού από το σιφόνι είναι ένδειξη υδραυλικού προβλήματος. Σε κάποιο σημείο βέβαια, κάθε νεροχύτης ή ντους κάποια στιγμή υπόκειται σε αργή αποστράγγιση , η οποία προκαλείται από συσσωρευμένα υπολείμματα όπως τρίχες , αλλά όταν αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται στην πλειοψηφία των σωλήνων του σπιτιού , μπορεί να έχει προκληθεί ένα γενικό φράξιμο στην κύρια γραμμή αποχέτευσης.

Αυτό , όπως είναι φυσικό και κατανοητό από όλους , θεωρείται επείγουσα ανάγκη υδραυλικών εγκαταστάσεων, οπότε εάν υποψιάζεστε κάτι τέτοιο , και σε αυτή την περίπτωση το κάλεσμα ενός ειδικού αποτελεί μονόδρομο.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εύκολα και απλά και πολλές φορές μπορεί να λυθεί και από εσάς τους ίδιους χωρίς περιττά έξοδα και ανησυχίες.

3. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Εάν το χρώμα του νερού που βγαίνει από τη βρύση δεν είναι καθαρό, αυτό είναι ξεκάθαρη ένδειξη κάποιου προβλήματος. Το υπερβολικά θολό νερό συνήθως προκαλείται από αέρα στους σωλήνες, ενώ το καφέ ή κίτρινο νερό είναι ένδειξη σκουριάς . Η σκουριά βέβαια παρατηρείται συχνότερα σε σπίτια που η ηλικία τους ξεπερνά τα 50 έτη.

Πιο σπάνια , παρατηρείται μία πράσινη απόχρωση που προκαλείται από εκτεταμένη διάβρωση σε σωλήνες από χαλκό. Αυτό είναι το σημάδι ότι πρέπει να παρακολουθήσετε άμεσα το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού, καθώς οι σωληνώσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση μπορούν να σπάσουν και να κληθείτε να αντιμετωπίσετε ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα διαρροής υδάτων.

4. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΟΥΧΛΑΣ ΣΕ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ Ή ΤΟΙΧΟΥΣ

Η ανάπτυξη μούχλας σε ένα σπίτι δεν είναι ποτέ καλό σημάδι , αλλά αν δείτε μούχλα να εμφανίζεται στα ντουλάπια ή στους τοίχους , αποτελεί δείγμα ενός σωλήνα που έχει διαρροή.

Η μούχλα άλλωστε αναπτύσσεται μόνο σε υγρά περιβάλλοντα και εάν υπάρχει υπερβολική εργασία σε ένα χώρο , πρέπει να βρείτε την πηγή το συντομότερο δυνατό.

5. ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΝΕΡΟΥ

Συνήθως όταν παίρνουμε ένα λογαριασμό στα χέρια μας, εστιάζουμε στο ποσό που πρέπει να πληρώσουμε. Ένας λογαριασμός όμως μπορεί να μάς δώσει κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα μάς βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα υδραυλικά μας σε άριστη κατάσταση για περισσότερο.

Μία απροσδόκητη όμως αύξηση στο λογαριασμό νερού σας είναι συνήθως κάτι περισσότερο από ένα απροσδόκητο έξοδο. Μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει στο υδραυλικό σύστημα. Εάν δεν έχετε κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη ξαφνική αύξηση του λογαριασμού , όπως πχ. το εκτεταμένο πότισμα γκαζόν τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να αναζητήσετε κάποια διαρροή. Η πιο κοινή πηγή αυξήσεων στο λογαριασμό του νερού είναι μία τουαλέτα που τρέχει.

6. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

Ο έλεγχος των σωλήνων είναι κάτι που καλό είναι να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μπορεί να σάς σώσει από μεγαλύτερα προβλήματα. Εάν οποιαδήποτε στιγμή ρίχνοντας μία ματιά στους σωλήνες στο υπόγειο ή κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας , υπάρχουν σημάδια αποχρωματισμού , ειδικά γύρω από μία ένωση, τότε αυτό είναι ξεκάθαρο σημάδι υγρασίας.

Αυτό μπορεί να προκληθεί από στάξιμο νερού από ένα σωλήνα ή από κάτι πιο σοβαρό , όπως μία αργή διαρροή στις σωληνώσεις. Εάν είναι το τελευταίο , τότε πρέπει να το αντιμετωπίσετε άμεσα, καθώς μία μεγάλη διαρροή μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο σπίτι.

7. ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΠΟΤΕΧΕΤΕΥΣΗΣ

Σίγουρα υπάρχουν πολλά βακτήρια τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπάνιο που μπορεί να οδηγήσουν σε μυρωδιές. Ωστόσο, μία επίμονη άσχημη μυρωδιά που αναδύεται από τις αποχετεύσεις , θα μπορούσε να είναι σημάδι φράγματος ή ρήξης στη γραμμή της αποχέτευσης και σίγουρα θέλει έλεγχο από κάποιο ειδικό .

8. ΜΕΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Εάν η πίεση του νερού στο σπίτι πέσει ξαφνικά ή σταματήσει εντελώς στα μέσα του χειμώνα , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν παγώσει οι σωλήνες. Αυτό είναι σημαντικό ζήτημα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε κάθε σπίτι όπου οι σωλήνες περνούν μέσα από ένα μη θερμαινόμενο χώρο.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το πώς θα γίνει το ξεπάγωμα ενός παγωμένου σωλήνα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και σίγουρα το πιο σωστό είναι να γίνει από έναν επαγγελματία προκειμένου να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση , η εταιρεία μας είναι δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο , να σάς συμβουλέψουμε και να σάς βοηθήσουμε να δώσετε οριστική λύση και χωρίς περιττά έξοδα. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα υδραυλικά μας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε φθορά ή βλάβη με τη χρόνια χρήση αυτών. Η πρόληψη όμως μόνο κερδοφόρα μπορεί να είναι και να σάς γλυτώσει από δυσκολίες και προβλήματα που εκτός από το κόστος , μπορεί να βάλει σε κίνδυνο και την υγεία σας.

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn