Βουλωμένος νεροχύτης : Εύκολες λύσεις για να το αντιμετωπίσεις μόνος σου!

Ο βουλωμένος νεροχύτης είναι ένα από τα συχνότερα και χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε ένα σπίτι.

Όπως είναι φυσικό σε κάθε νοικοκυριό ο νεροχύτης δέχεται σε καθημερινή βάση την πιο βεβαρημένη χρήση και γι’ αυτό το να αποφύγουμε κάποια στιγμή ξεβούλωμα δεν είναι κάτι εύκολο. Λίπη, υπολείμματα τροφών κι όχι μόνο είναι κάποιες από τις βασικές αιτίες που οδηγούν στο πρόβλημα.

Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται, για να ξεβουλώσει, είναι μερικά έξυπνα τεχνάσματα. Για αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται να αναζητήσετε απευθείας τη λύση της επαγγελματικής βοήθειας. Δοκίμασε μόνος/-η σου έναν από τους παρακάτω εύκολους τρόπους και μετά από λίγο ο βουλωμένος νεροχύτης θα αποτελεί παρελθόν. Ακόμη φυσικά και αν δεν γίνει αυτό, πράγμα όχι ιδιαίτερα πιθανό, έχουμε όλες τις λύσεις που χρειάζεστε!

1. Mε μαγειρική σόδα, ξύδι & βραστό νερό

  • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • 1 κατσαρόλα ζεστό νερό

Ρίξτε μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη τη μαγειρική σόδα και ύστερα προσθέστε το λευκό ξίδι. Τοποθετήστε την τάπα και αφήστε το μείγμα να δράσει από μισή έως μία ώρα. Αφαιρέστε την τάπα και ρίξτε αρκετή ποσότητα βραστό νερό.  Ο συνδυασμός σόδας με ξίδι και καυτό νερό θα διαλύσει τα λίπη και τα κατάλοιπα τροφίμων και ο νεροχύτης σας θα ξεβουλώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: OXI καυτό / βραστό νερό σε σιφώνια με πλαστικούς σωλήνες PVC.

Σε επίμονες περιπτώσεις, αφήστε το διάλυμα να δράσει, με ταπωμένο τον νεροχύτη, όλη την νύχτα.  Σε περίπτωση που δε ξεβουλώσει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν στερεά κατάλοιπα μέσα π.χ. τρόφιμα .  Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βεντούζα, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα νερού μέσα στον νεροχύτη, για να δημιουργηθεί το απαραίτητο κενό αέρα.

2. Mε πάγο & αλάτι

  • 2 φλιτζάνια με πάγο
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Χλιαρό-κρύο νερό

Καλύψτε το σημείο που βρίσκεται το σιφόνι με παγάκια. Ρίξτε πάνω στα παγάκια αρκετό χοντρό θαλασσινό αλάτι και ύστερα αφήστε τη βρύση να τρέχει κρύο νερό. Μην την κλείσετε μέχρι να λιώσουν τα παγάκια και να εξαφανιστεί κάθε τους ίχνος. Το αλάτι με αυτό τον τρόπο, θα κυλήσει μέσα στον αγωγό της κουζίνας σας και θα διώξει λίπη και βρωμιές.

3. Με βεντούζα από καουτσούκ

Ίσως ο απλούστερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς ένα βουλωμένο νεροχύτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια βεντούζα από καουτσούκ. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη, οπότε επιλέξτε το μέγεθος αυτό που εφάπτεται ακριβώς στο νεροχύτη της κουζίνας σας. Τοποθετήστε τη βεντούζα πάνω στην τρύπα αποστράγγισης ώστε να κάνει καλή επαφή. Κρατώντας τη βεντούζα από το κοντάρι, αρχίστε να την ανεβοκατεβάζετε με κοφτές και γρήγορες κινήσεις. Η αναρρόφηση, που προκαλείται από αυτή τη κίνηση σε συνδυασμό με τη δύναμη του νερού, θα ξεκολλήσει ό,τι έχει βουλώσει το νεροχύτη.

4. Μην αφήσετε τον νεροχύτη να βουλώσει

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψή του. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίστε για το καθάρισμά του. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο με ξύδι και μαγειρική σόδα μια φορά το μήνα ως προληπτικό μέτρο. Θα αφαιρέσει τα υπολείμματα πριν γίνουν μεγάλο μπλοκάρισμα. Μία ακόμη πρόληψη είναι η αγορά πλαστικού ή σιδερένιου φίλτρου ώστε να συγκρατεί σκουπίδια.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

  • Αν παρά τις επίμονες προσπάθειες δεν καταφέρετε να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας, μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία μας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου. Θα έρθουμε άμεσα κοντά σας και θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα βουλώματος σάς ταλαιπωρεί. Τηλεφωνήστε μας και θα δώσουμε συμβουλές στο το πρόβλημα σας και απαντήσεις στις απορίες σας.

αποφράξεις Κέρκυρα Βίτσος

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn