Άντληση λυμάτων & όμβριων υδάτων : πότε είναι απαραίτητη ώστε να αποφύγουμε 1 ανεπιθύμητη πλημμύρα ;

Σίγουρα κανένας από εμάς δε θέλει να αντιμετωπίσει στο χώρο εργασίας του ή στην οικία του μία ξαφνική και σίγουρα ανεπιθύμητη πλημμύρα.

Η απομάκρυνση λυμάτων , οι εκκενώσεις των βόθρων και η άντληση όμβριων υδάτων, αποτελεί μία απαραίτητη εργασία για την εύρυθμη λειτουργία της αποχέτευσης καθώς και την αποτροπή δημιουργίας εστιών μόλυνσης.

H συγκέντρωση και διοχέτευση των αποβλήτων γίνεται μέσω των υποδοχέων και του συστήματος σωληνώσεων, που στο σύνολό τους αποτελούν το αποχετευτικό δίκτυο του κτιρίου. Εφόσον υπάρχει αυτό, καταλήγει στο δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο, ενώ διαφορετικά καταλήγει σε βόθρο. Tο αποχετευτικό σύστημα του κτιρίου διαιρείται σε δύο μεγάλες ενότητες, η μία αποτελεί την αποχέτευση των όμβριων και η άλλη την αποχέτευση των λυμάτων.

Πάμε όμως να δούμε ποιο αναλυτικά τι ακριβώς αποτελούν αυτά τα ύδατα :

Όμβρια ύδατα (βρόχινα νερά), είναι νερά που προέρχονται από την βροχή και το χιόνι. Νερά δηλαδή που συγκεντρώνονται στη στέγη, στο μπαλκόνι, την ταράτσα και σε αίθριους (ακάλυπτους) χώρους των κτιρίων και τα οποία παροχετεύονται μέσω υδρορροών και γενικότερα μέσω του δικτύου όμβριων αγωγών.

Πρόβλημα:
Τα φραγμένα (βουλωμένα) φρεάτια αν δεν συντηρούνται ορθά προκαλούν έντονες πλημμύρες στους δρόμους, μετά από τις βροχοπτώσεις δημιουργώντας προβλήματα σε όλους.
Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι μας, στο χώρο εργασίας μας ή γενικά σε κάθε κτίριο που δραστηριοποιούμαστε.

Πάμε να απαντήσουμε στα πιο βασικά ερωτήματα :

1) Πότε χρειάζεται άντληση υδάτων;

Άντληση λυμάτων ή υδάτων χρειάζεται σε οποιονδήποτε χώρο δημιουργηθεί μια πλημμύρα και λιμνάσουν ύδατα (νερά) που δεν μπορούν να απομακρυνθούν με φυσικό τρόπο. Μπορεί να έχουμε να αντλήσουμε καθαρά νερά (π.χ. βρόχινα νερά, νερά που διέρρευσαν από σπασμένες σωλήνες ύδρευσης) ή βρώμικα νερά και ακαθαρσίες (π.χ. ακάθαρτα νερά από βουλωμένη αποχέτευση, όμβρια από πλημμυρισμένο βόθρο).

Είναι λογικό πως ένας χώρος γεμάτος νερά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για  οποιαδήποτε δραστηριότητα αλλά πέρα από αυτό, διακρίνεται και από έντονη επικινδυνότητα όχι μόνο όσο αφορά εμάς και την αρτιμέλειά μας αλλά και για την κατάσταση του ίδιου του κτιρίου.

Επίσης, οι πλημμύρες καθιστούν επικίνδυνες και δυσκολότερες τις μετακινήσεις μας ενώ ταυτόχρονα αποτελούν το κυριότερο αίτιο πίσω από την εμφάνιση συγκεντρωμένων υγρασιών σε τοίχους και πατώματα. Άμεση απόρροια αυτών είναι ο σχηματισμός μούχλας και η παρουσία μικροβίων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επίσης αυξάνεται η ύπαρξη παρασίτων και εντόμων όπως κατσαρίδες και ποντίκια καθώς και η πρόκληση καταστροφών σε υλικά δόμησης. Επομένως, από την στιγμή που λάβει χώρα πλημμύρα σε ένα χώρο, οφείλει να πραγματοποιηθεί άμεσα άντληση υδάτων και καθαρισμός. 

Η ανάγκη για άντληση υδάτων, είναι ένα ζήτημα που εμφανίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια σε κατοικίες, υπόγειους χώρους ή φρεάτια. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά σε περιοχές με συχνές βροχοπτώσεις όπως το νησί της Κέρκυρας, οδηγούν σε πλημμύρες, υπερχείλιση φρεατίων, καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών χώρων. Και αναφερόμαστε και στο νησί συγκεκριμένα , γιατί όλοι γνωρίζουμε το άσχημο σύστημα αποχέτευσης που υπάρχει, καθώς με μια έντονη βροχή τα πάντα έχουν πλημμυρίσει.

Η καλύτερη λύση λοιπόν, για να αποφύγετε την υπερχείλιση της αποχέτευσης στο σπίτι σας ή το φράξιμο των σωληνώσεών σας ,είναι η τακτική συντήρηση και ο προληπτικός καθαρισμός της αποχέτευσης σας από έμπειρους επαγγελματίες. Αν ωστόσο έχετε αμελήσει τον καθαρισμό των αποχετεύσεων σας, τότε δυστυχώς κάποια στιγμή θα εμφανιστούν διάφορα προβλήματα. Και η άντληση υδάτων θα είναι μονόδρομος.

2) Ποια είναι τα συχνότερα αίτια μιας πλημμύρας;

Τα αίτια για την πλημμύρα ενός κλειστού χώρου (σπιτιού, διαμερίσματος, υπογείου, πάρκινγκ, αποθήκης) ή ανοιχτού χώρου (κήπος, αυλή, βεράντα) είναι συνήθως φυσικές καταστροφές από μεγάλες νεροποντές ή ισχυρές βροχές που δημιουργούν υπερχείλιση σε ρέματα, ποτάμια, φράγματα κτλ. Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις που η πλημμύρα δημιουργείται από βλάβες στο δημόσιο δίκτυο ύδρευσης ή στο δημόσιο δίκτυο αποχέτευσης. Συχνή είναι η πλημμύρα από διαρροή σε σωλήνες ύδρευσης ή βούλωμα σωλήνα αποχέτευσης μέσα στο σπίτι, διαμέρισμα, υπόγειο, πάρκινγκ, αποθήκη. Τέλος, υπάρχει και περίπτωση να προκληθούν από υπερχείλιση βόθρου οπότε και εκτός από την άντληση ομβρίων να απαιτείται και η εκκένωση βόθρου.

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις, οι φραγμένες τουαλέτες, οι φραγμένοι νεροχύτες, οι βουλωμένες μπανιέρες μπορεί να είναι αίτιο πλημμύρας και ανάγκες άντλησης όμβριων και υδάτων. Οι σπασμένοι σωλήνες νερού, οι φυσικές πλημμύρες εκτός του κτιρίου, οι φραγμένες δημόσιες αποχετεύσεις (λούκια, σχάρες, φρεάτια) μπορεί να είναι αίτια πλημμύρας υπόγειων χώρων, ημιυπόγειων κατοικιών ή ισόγειων διαμερισμάτων.

Τέλος, σε εξοχική κατοικία (εξοχικό) έχουμε αντιμετωπίσει και περιπτώσεις άντλησης υδάτων από βλάβη στο αρδευτικό δίκτυο (αυτόματος ποτισμός ). Το σπάσιμο αρδευτικής σωλήνας κοντά σε κτίριο είναι ένας πολύ ικανός λόγος για την πρόκληση μιας καταστροφικής πλημμύρας. Η στασιμότητά του νερού μπορεί να προκαλέσει μούχλα και πολλές καταστροφές στην ιδιοκτησία σας οπότε και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.

3) Ποιοι χώροι απαιτούν άντληση υδάτων;

Περισσότερο πλήττονται τα υπόγεια σπιτιών και κτιρίων και ότι στεγάζεται εκεί : υπόγειες αποθήκεςυπόγεια πάρκινγκυπόγειοι χώροι στάθμευσηςυπόγεια δωμάτια κτλ. Επίσης ημιυπόγειες κατοικίες αλλά πολλές φορές και ισόγεια διαμερίσματα. Γενικά, από τον πρώτο όροφο και πάνω πλημμύρα μπορεί να προκληθεί από διαρροή νερού σε σωλήνα ύδρευσης (σπάσιμο σωλήνα νερού) εντός του οικήματος, οπότε έχουμε άντληση καθαρού νερού ή από βούλωμα αποχέτευσης (νεροχύτη, νιπτήρας, μπανιέρα, λεκάνη) οπότε έχουμε άντληση βρώμικων υδάτων.

Σε κάθε περίπτωση , η εταιρεία που θα δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό , θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία ώστε τα αποτελέσματα να είναι εγγυημένα . Έχοντας αυτά κατά νου μη διστάσετε να επιλέξετε την εταιρεία μας, η οποία διαθέτει εκτός από εμπειρία χρόνων, τα πιο εξειδικευμένα και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και τα καλύτερα υλικά της αγοράς . Στόχος μας πάντα η μέγιστη εξυπηρέτηση και τα οριστικά αποτελέσματα!

Καλύπτουμε ανάγκες ιδιωτών και παρέχουμε υπηρεσίες σε σπίτια (οικίες) όλων των ειδών (πολυκατοικίεςμονοκατοικίεςεξοχικά κτλ ). Είμαστε οι πάντα διαθέσιμοι συνεργάτες του διαχειριστή πολυκατοικίας αλλά και του ιδιοκτήτη κάθε μονοκατοικίας ή εξοχικής κατοικίας. Η πολύχρονη εμπειρία αποτελεί την έμπρακτη εγγύηση της ποιότητας στις αποφράξεις, τις προληπτικές συντηρήσεις και τις αντλήσεις υδάτων .

Είμαστε πάντα έτοιμοι να λάβουμε την κλήση σας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο! Οπότε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα ανταποκριθούμε άμεσα από τη στιγμή που θα έρθετε σε επαφή μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Οι αμέτρητοι ευχαριστημένοι πελάτες μας αποτελούν απόδειξη του επαγγελματισμού και της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Θέλουμε να σάς δίνουμε μόνο οριστικές λύσεις στα προβλήματά σας χωρίς περιττές εργασίες, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς κρυφά έξοδα.

Υδραυλικές υπηρεσίες στην Κέρκυρα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εργασία μας στο κομμάτι του καθαρισμού των όμβριων υδάτων :

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn