Πότε χρειάζεσαι απόφραξη αποχέτευσης;

Οι αποφράξεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις στην καθημερινότητα σου. Οι λόγοι πολλοί : Η συχνή χρήση του νιπτήρα, του νεροχύτη ή της μπανιέρας, αποτελούν μία από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης τέτοιων προβλημάτων. Η κακή χρήση τους, η ρίψη μικροαντικειμένων, υπολειμμάτων τροφής ή χαρτιού, οι τρίχες στο μπάνιο ή της μπανιέρας είναι εκείνα που δημιουργούν φράξιμο στις σωληνώσεις και οδηγούν σε πολλές φορές σημαντικά προβλήματα . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο νιπτήρας ή η μπανιέρα να μην ρουφάει σωστά το νερό και αυτό να οδηγεί σε υπερχείλιση . Κάπως έτσι , συχνά οδηγούμαστε στον καθαρισμό της αποχέτευσης.

Οι αποφράξεις αποχετεύσεων είναι μια δουλειά που για να γίνει σωστά, πρέπει να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο όπου με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Βέβαια , υπάρχουν και φορές που μπορείς να ” λύσεις ” το πρόβλημα μόνος σου, με τα σωστά βήματα και τις σωστές κινήσεις. Ωστόσο, η λύση μπορεί να αντιμετωπιστεί επιφανειακά και το πρόβλημα να μην λυθεί εξ ολοκλήρου. Είναι μία όμως καλή πρώτη κίνηση για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

Ξεκινώντας , οι πιο συχνές περιπτώσεις, για τις οποίες μπορεί να χρειαστούμε απόφραξη της αποχέτευσης είναι οι εξής:

  • Βουλωμένη μπανιέρα
  • Βουλωμένος νεροχύτης ή νιπτήρας
  • Βουλωμένη τουαλέτα
  • Βουλωμένη κεντρική αποχέτευση
  • Βουλωμένο σιφόνι μπαλκονιού
  • Φραγμένο φρεάτιο
  • Βουλωμένο σιφόνι μπάνιου

Σε κάθε περίπτωση, συνήθως το πρόβλημα δημιουργείται από απροσεξία και από αμέλεια και ευτυχώς μπορεί να λυθεί εν μέρη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια με πολλαπλά προβλήματα.

  • Χαλασμένοι Σωλήνες

Το αποχετευτικό σου δίκτυο μπορεί να έχει φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου και να μη λειτουργεί αποτελεσματικά ή όπως θα έπρεπε.

  • Χαρτιά ή μικροαντικείμενα στη λεκάνη

‘Οταν η συντήρηση της αποχέτευσης δεν γίνεται σωστά και οι ένοικοι δεν είναι προσεκτικοί, τα προβλήματα δεν αργούν να φανούν. Ακόμη και τα βιοδιασπώμενα χαρτιά αργούν να εξαφανιστούν με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειάζεται επαγγελματίας υδραυλικός ή συνεργείο απόφραξης για να σώσει την κατάσταση.

  • Σαπούνια , μαλλιά ή τρίχες

Είναι σύνηθες να πέφτουν όταν κάνουμε μπάνιο στην αποχέτευση. Με τα χρόνια συσσωρεύονται μέσα στις σωληνώσεις και καταλήγουμε να έχουμε μία βουλωμένη αποχέτευση, έναν βουλωμένο νιπτήρα ή μία βουλωμένη μπανιέρα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνουμε απόφραξη αποχέτευσης, απόφραξη νιπτήρα ή απόφραξη μπανιέρας.

  • Υπολείμματα από λίπη φαγητού, βούτυρα και λάδια

Είναι επίσης μία αιτία η οποία θα μας οδηγήσει στη βουλωμένη αποχέτευση, ή σε έναν βουλωμένο νιπτήρα. Μπορούμε να το αποφύγουμε εύκολα , αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και να μην επιτρέπουμε την εισχώρηση τροφών στις σωληνώσεις ή να φροντίζουμε με καθαριότητα το εσωτερικό των σωληνώσεών μας συχνά.

Προτού το πρόβλημα διογκωθεί , πάντα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μαρτυρούν ότι η αποχέτευση δε λειτουργεί σωστά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα ακόλουθα :

  • Το νερό μυρίζει

Νερό το οποίο έχει μυρωδιά, κάθε είδους μυρωδιά, μπορεί να υποδηλώνει τη συσσώρευση βακτηριδίων μέσα στους σωλήνες ύδρευσης. Κι αν αυτό συμβαίνει στα υδραυλικά του ακινήτου σας, τότε έχετε ένα ακόμη σημάδι που θα μπορούσε να σάς οδηγήσει σε ορισμένα σημεία του συστήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων σας τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα.

  • Το νερό σταματάει να βγαίνει καθαρό

Όταν ανοίγετε τη βρύση και βλέπετε ότι το νερό που τρέχει δεν είναι καθαρό και διαυγές, αντίθετα έχει μία κάποια απόχρωση οποιουδήποτε χρώματος, τότε αυτό θα πρέπει να σας κάνει να αναρωτηθείτε, και μάλιστα με ανησυχία, για το τι ακριβώς συμβαίνει.

  • Μούχλα και υγρασία

Αν παρατηρήσετε έναν σωλήνα ή ένα υδραυλικό εξάρτημα να στάζει καφετί νερό ή να έχει πιάσει μούχλα, τότε επικοινωνήστε αμέσως με τον υδραυλικό. Όσο περισσότερο αφήνετε τους υδραυλικούς σωλήνες να έχουν διαρροή, τόσο περισσότερες ζημιές θα έχετε στο σπίτι σας. Κι έτσι, όσο χάνετε χρόνο και δεν προχωράτε άμεσα στις απαραίτητες επισκευές, τόσο αυξάνεται και το κόστος.

  • Ζημιές στους σωλήνες αποχέτευσης

Μεγάλη εσωτερική πίεση που σπάει τους σωλήνες από μέσα μπορεί να προκαλέσει και η συσσώρευση ιζήματος καθώς και η συγκέντρωση υλικών τρίχες, λίπη, χαρτιά, ξένα σώματα στα τοιχώματα των σωλήνων. Όλα αυτά μπλοκάρουν τους σωλήνες αποχέτευσης και με τον καιρό σχηματίζουν ένα στρώμα υλικών που εμποδίζει την ροή του νερού, το οποίο ασκεί μεγάλες πιέσεις στα τοιχώματα.

  • Θόρυβος στις σωληνώσεις

Μία ακόμα σημαντική ένδειξη ότι υπάρχει ανάγκη για αποφράξεις βουλωμένης αποχέτευσης, είναι ο θόρυβος που μπορεί να ακούσεις στις σωληνώσεις. Αν άκουσες ξαφνικά κάποιον ασυνήθιστο ήχο που προέρχεται από τις σωληνώσεις, μην τον αγνοήσεις! Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα, που πρέπει να εξεταστεί.

Οι αποφράξεις είναι συχνό πρόβλημα για πολύ κόσμο. Αν και είναι δύσκολο να λυθεί οριστικά μια και καλή, υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν να μειώσουμε τη συχνότητα του προβλήματος.

1. Μην παραμελείς την τακτική συντήρηση και καθαρισμό αποχέτευσης

Πρώτη και βασική αρχή είναι να διατηρείς τα υδραυλικά σου σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση με συχνούς προληπτικούς ελέγχους. Φροντίζοντας να διατηρείς καθαρή την αποχέτευση του σπιτιού σου, αποφεύγοντας περιττά πολλαπλά έξοδα και απομακρύνοντας έγκαιρα τις εστίες μικροβίων.

2. Διάλεξε τα κατάλληλα καθαριστικά

Παρόλο που είναι δύσκολο να αποφευχθεί η χρήση τους , είναι πολύ σημαντικό όσο μπορούμε να αποφεύγουμε τα ισχυρά χημικά καθαριστικά. Αν και τα περισσότερα από αυτά υπόσχονται άμεσες και δραστικές λύσεις, η αλήθεια είναι ότι σταδιακά καταστρέφουν την αποχέτευση σου και σύντομα θα χρειαστείς αλλαγή σωληνώσεων, και είναι δεδομένο αυτό.

3. Κάνε έναν έλεγχο

Ελέγξτε τα σιφόνια του μπάνιου σας για τις τρίχες από τα μαλλιά και τα μικροπράγματα καθώς και τα λίπη  που αρχίζουν να δημιουργούνται αν είμαστε απρόσεχτοι και δεν το καθαρίζουμε. Μία φορά την εβδομάδα, γεμίστε με  νερό παραδείγματος χάρη την μπανιέρα σας  και στη συνέχεια τραβήξτε προς τα έξω το πώμα. Το βάρος και ο όγκος του νερού που θα γεμίσει τον σωλήνα θα ξεπλύνει τη γραμμή αποστράγγισης.

4. Καλέστε έναν επαγγελματία

Όποια και αν είναι η αιτία της βουλωμένης σου αποχέτευσης, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία για να εντοπίσει τη πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσει ριζικά. Οι αποφράξεις απαιτούν γνώσεις και ειδικό εξοπλισμό που δεν μπορεί να έχει ο κάθε ένας μας στο σπίτι του. Προσπαθώντας να λύσεις το πρόβλημα μόνος είναι αρκετά πιθανό να σπαταλήσεις μάταια χρόνο, χρήματα, και δυνάμεις ενώ η ζημιά που θα δημιουργήσεις θα είναι μεγαλύτερη και δεν θα εξαφανιστεί.

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω και για οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία χρειαστείτε η εταιρεία μας είναι δίπλα σας , σε κάθε περίπτωση με ένα μόνο τηλεφώνημα . Εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε κάθε σας πρόβλημα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε όλα τα ζητήματα.

Μπορείτε να μάς ακολουθήσετε και στη σελίδα μας σε facebook και Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε εργασία μας.

https://www.facebook.com/ApofraxeisVitsos/?locale=ms_MY

https://www.instagram.com/g.vitsos_s.vitsos/

Μπορείτε να δείτε διάφορες εργασίες μας και αποφράξεις αποχέτευσης ακολούθως :

αποφράξεις αποχετευεσεων κερκυρα

Κοινοποίηση Άρθρου

Facebook
Twitter
LinkedIn